Friday, 15 April 2016

JENIS-JENIS DETOKS BERSAMA SHAKLEE
Dalam entry sebelum ni saya dah kongsikan kenapa kita perlu detoks (KLIK SINI) dan Cara detoks secara semulajadi (KLIK SINI). Hari ni saya nak kongsikan 5 jenis detoks yang ada dengan Shaklee.


1. DETOKS USUS


Usus adalah organ yang terpenting dalam penyerapan zat makanan. Usus yang kotor akan menyebabkan badan kita tidak sihat. Oleh yang demikian, kita perlu membuat detoks usus agar kerak-kerak yang terdapat didalam usus kita dapat dibuang supaya zat makanan kita dapat diserap dengan optimum.

Cadangan set vitamin shaklee untuk detoks usus :


2. DETOKS HATI


Hati merupakan kelenjar terbesar dalam tubuh manusia dan menjalankan pelbagai fungsi, Meneutralkan racun atau zat-zat asing yang masuk ke dalam tubuh kita merupakan salah satu fungsinya. Tubuh kita mengenali keperluannya sahaja iaitu nutrien, dan menganggap benda-benda lain termasuk ubat-ubatan sebagai bendasing dan mungkin racun. oleh yang demikian kita disarankan untuk membuat detoks hati.

Cadangan set vitamin shaklee untuk detoks hati :

3. DETOKS LOGAM


Kenapa kita kena detoks logam??? Kerana kita terdedah kepada logam berat dalam kehidupan kita. Antaranya ialah:

Plumbum: cat rumah, sistem paip, tanah pertanian
Merkuri: hasil laut yang dicemari merkuri
Kadium: dari perokok, barang-barang berkadium seperti bateri.

Pendedahan terhadap logam boleh memberikan kesan terhadap sistem saraf utama, organ dalaman,tulang dll.


Cadangan set vitamin shaklee untuk detoks logam :

4. DETOKS PARASITParasit memberi kesan buruk kepada kesihatan kita. Samada kita sedar atau tidak , setiap hai kita terdedah kepada parasit yang masuk kedalam tubuh kita melalui pelbagai cara. Sering letih, lesu dan  sugar craving  adalah antara simptom jangkitan parasit yang mungkin anda tidak sedar berlaku pada diri anda.

Cadangan set vitamin shaklee untuk detoks parasit :

5. DETOKS SELURUH BADAN.


Toksin bukan sahaja berkumpul didalam organ tertentu sahaja tetapi boleh berkumpul dimana-mana bahagian tubuh badan kita. Anda disarankan untuk membuat detoks secara berkala bagi membuang semua toksin yang bersarang dalam badan. 

Cadangan set vitamin shaklee untuk detoks seluruh badan :5 jenis detoks ini adalah saranan dan cadangan untuk anda, anda boleh memilih mengikut keperluan badan anda. Macam saya sekerang dalam proses detoks parasit. alhamdulillah badan rasa lebih segar dan sihat. Jom bersama-sama kita detoks supaya badan kita lebih sihat dan bertenaga.


Untuk sebarang pertanyaan/pesanan hubungi saya Ruzanna di talian 012.5932706

0 comments: