Friday, 19 June 2015

3 point utama kenapa saya gembira berada di dalam group butterfly shaklee saya

Assalamualaikum, hai salam sayang semua.. Semoga anda sihat dan ceria selalu.. Today entry saya nak kongsikan strory tentang betapa seronoknya saya berada di susur galur group Butterfly. Mesti anda tertanya-tanya apa dia group ni kan? Memang Shaklee ade buat group ke?

Bagi anda yang telah daftar keahlian Shaklee anda mesti dah tau tentang group- group dan susur galur anda. Actually to make it simple iainya adalah group yang dibentuk sponsor kepada kita masa kita daftar keahlian dimana biasanya sponsor kita akan mempunyai groupnya sendiri untuk guide anak-anak Shaklee dibawahnya tak kira la samada yang nak berbusines sebagai distributor ataupon untuk kegunaan seharian mereka sendiri.

Macam saya, saya berada dibawah susur galur Butterfly..  Nanny saya mesra dipanggil mama nurul guide saya thru groupnya  yang diberi nama BUTTERFLY FAMILY, mak Shaklee saya pula iaitu sponsor Shaklee saya yang mesra dipanggil mama asilah selalu menyampaikan info melalui groupnya yang dipanggil JUTAWAN BUTTERFLY.. rentetan itu saya sendiri juga menubuhkan group saya sendiri untuk menyampaikan segala info yang saya dapat untuk anak-anak-shaklee saya di dalam group yang diberi nama LEGASI JUTAWAN RAMA-RAMA.

Apa yang best nya susur galur saya ni?? Saya simpulkan dalam 3 main point kenapa saya suka sangat dengan susur galur saya.

Point 1- Guide memulakan business

Sebagai ahli yang baru mendaftar (ketika itu) saya tak tau macama mana nak mulakan business saya memandangkan diperingkat permulaan saya hanya mendaftar untuk kegunaan diri sendiri sahaja. Disebabkan ada permintaan, saya mula berjinak dalam memulakan langkah sebagai distributor Shaklee.

Dibawah group butterfly, saya telah diajar cara bagaimana untuk  consult customer tentang pengambilan vitamin yang sesuai untuk mereka, jadual pemakanan serta tips-tips yang relevent. Saya diajar sehingga kini walaupun telah hampir dua tahun dengan Shaklee. Saya tak pernah ditinggalkan malah selalu difollow up oleh mama-mama Shaklee saya yang hebat ini.

Point 2- Amalan Rohani

Dalam Shaklee, saya bukan hanya diajar teknik dan cara berbiaga sahaja, malah upline saya menekankan amalan rohani. Sentiasa saya diingatkan tentang betapa pentingnya menjaga amalan rohani iaitu menjaga solat, berzikir, solat sunat, bersedekah dan sebagainya. Walaupun ianya adalah amalan dan rutin kita sebagai umat islam, namun saya bersyukur kerana ada yang menegur dan meningatkan saya tentang hal ini.

Point 3- Kelas business dan pemarasanYang ni memang saya lah orang yang paling beruntung sekali. Sebab apa? Sebab walaupun sibuk saya masih boleh lagi attend kelas business Shaklee yang dianjukan oleh master-master Shaklee yang hebat melalui webinar, tak kurang juga personal coaching thru whatsapp oleh mama-mama Shaklee saya. Mudah kan? Tak perlu nak paksa diri ke kelas di bilik atau dewan, sambil golek-golek atas katil pon boleh attend kelas hehe.

Selain kelas thru online, susur galur butterfly juga ade magadakan sesi gathering plus coaching melalui sesi perjumpaan di tempat yang ditetapkan. Yang ni bagi ahli group yang berkesempatan akan join dan berkumpul , selain dapat berkongsi idea dapat juga mengeratkan silatur rahim anta kami ahli group yang hebat ini.Disamping itu juga, di bawah susur galur BUTTERFLY, kami dibantu dari sedi pembelian alatatan pemasaran seperti flyers, name card, bunting dan lain-lainlagi.. seronok kan? Semua sudah tersedia, tinggal hendak memulakan langkah sahaja.

Kalo nak ikutkan banyak lagi point saya nak share dengan anda, tapi kalo nak menaip jenuh samapi 3 hari 3 malan pon belum tentu habis lagi hehe.. dengan main point ini pon sudah memadai untuk saya kongsikan dengan anda betapa seronoknya saya berada di dalam susur galur butterfly.

Anda berminat nak sertai saya? Jon halo-halo saya kita sembang-sembang.

Id:908559
012-5932706

fb:hanee’s wardrobe

0 comments: