Wednesday, 29 November 2017

VITAMIN UNTUK KEKAL CERGAS SEPANJANG HARI


Rutin harian yang padat memerlukan kita fit dan mempunyai tenaga yang maksimum setiap hari. Pelbagai cara mahupun petua yang kita boleh cuba dan gunakan untuk maintain cergas antaranya cara pengambilan makanan, senaman mahupun pengambilan makanan tambahan. 


Ada pelbagai faktor yang menjadi punca kita menjadi letih dan tidak bertenaga seperti terlalu stress dan tidak cukup tidur. Terdapat juga makanan yang boleh membantu menghilangkan rasa letih seperti oat, bayam dan lain-lain lagi.

klik untuk faktor penyebab letih dan makanan membantu hilangkan rasa letih


VITAMIN SHAKLEE UNTUK KEKAL CERGAS SEPANJANG HARI

Vitamin-vitamin shaklee yang membantu untuk mengekalkan tenaga ialah:


  • ESP shaklee
  • Vitale @ multivitamin shaklee
  • B-complex shaklee
  • Vitamin C shaklee

1) Esp


Adalah protein sihat yang memberikan bekalan tenaga berterusan manakala sifatnya  rendah glisemik indeks yang memberikan rasa kenyang lebih lama.


2) Vitalea
Mengandungi kesemua 28 Vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita termasuk iron. Vitalea membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.


3) B-Complex


Vitamin B-Complex Shaklee terdiri dari 8 vitamin B penting untuk keperluan harian badan..


B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protien, lemak dan karbohidrat kepada tenaga manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.


4) Vitamin C 

Bekalan vitamin C yang berterusan amat penting untuk menyokong segala proses dalam badan. Vitamin C menyokong kesihatan tulang, gusi dan gigi serta kesihatan keseluruhan. Individu yang sering rasa penat, letih, lesu dan tidak bermaya mungkin tanda-tanda kekurangan vitamin C didalam badan.


Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang suplemen shaklee,  boleh terus hubungi saya di talian 012-5932706. Saya akan bantu anda untuk urusan pembelian dan seterusnya mendapatkan konsultasi, tips dan cara pengambilan yang tepat berdasarkan keadaan anda.Anda juga boleh terus membuat pembelian secara online melalui E-Sell Shaklee dengan menggunakan kad kredit atau kad debit. Klik link di bawah, anda akan dihubungkan terus dengan website Shaklee.


Untuk response yang pantas anda juga boleh:
0 comments: